top of page

Om oss

 

Jag heter Mimmi Brykt och bor tillsammans med min dotter Elsa (f-2017).

Vi bor ca 15 min norr om Karlstad, i ett enplanshus på landet i Grava-Rud.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm men större delen av min släkt är från Dalarna. Jag tillbringade stora delar av min uppväxt på släktgården utanför Mora och grannar till oss där är Lars och Gunilla Lindblom som har Kennel Rockdoves. Jag lekte med deras dotter Sara under uppväxten och träffade deras jaktlabradorer och blev väldigt förtjust i rasen. Jag kände direkt att det är rätt hundras för mig.

Det dröjde rätt så länge tills jag skaffade min egna jaktlabbe då jag är hästtjej i botten. Det var hästar för hela slanten under min ungdom och jägarexamen tog jag inte fören 2010 trots att jag är uppvuxen i en jägarfamilj.

År 2010 var även starten på min resa med jaktlabradorer. Jag fick då kontakt med Helena och Fredrik Lindström på Reedsweeper´s Gundogs. Nu har jag tre tikar från Reedsweeper´s och en tik från Rockdoves.

2018 valde mina föräldrar att flytta upp till släktgården utanför Mora och vi kunde jaga lite mer ofta, då ville vi ha en hund som vi kunde jaga klövvilt med. Valet föll på en Wachteltik som jag och min pappa äger tillsammans. Hon kommer ifrån Lockfågeln´s kennel. Bricken som hon heter, bor mestadels uppe hos mina föräldrar. Bricken kommer aldrig gå i avel då hon har ett överbett.

Jag startar på A, B och C-prov för att meritera mina hundar. Jag använder mina hundar på praktiskt jakt så mycket jag kan och hinner. Både apporterar, stöter och spårar.

Jag hoppas kunna föda upp friska och sunda hundar med bra mentalitet utan rädslor och med alla de rätta egenskaperna som en retriver ska ha.

Väl mött!

Sjuan i knät.jpg
Hundar tjärn.jpg
bottom of page